31 ΟΚΤ. / 18,45/ ΑΙΘΟΥΣΑ B

Babai

Σε αυτή την εντυπωσιακή ιστορία, ο δεκάχρονος Νόρι και ο πατέρας του, ο Γκεζίμ, βγάζουν το ψωμί τους πουλώντας τσιγάρα στο προπολεμικό Κόσοβο της δεκαετίας του ’90.

Ο πατέρας έχει φοβερό ταλέντο να αποφεύγει το παρελθόν, και τώρα θέλει να εγκαταλείψει το Κόσοβο, χωρίς τον Νόρι. Αλλά το αγόρι κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει τον πατέρα του να φύγει. Έπειτα από ένα ατύχημα, ο Νόρι ξυπνά στο νοσοκομείο και καταλαβαίνει ότι ο πατέρας του έχει φύγει.

Θυμωμένος αλλά αποφασισμένος, ο Νόρι ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι και, πράγματι, βρίσκει τον πατέρα του στη Γερμανία. Με την επιμονή που μόνο ένα παιδί μπορεί να έχει, ζητά εξηγήσεις από τον πατέρα του που τον εγκατέλειψε.

Σκηνοθεσία

Visar Morina

Ετος

2015

Χώρα

Γερμανία, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Γαλλία

Βραβεία

German Cinema New Talent Awards for Director, Screenplay and Actors, Filmfest München Best Director Award, Europe Cinemas Label Award, Karlovy Vary Film Festival 2015 Best Actor, Avvantura Film Festival Zadar Special Jury Prize, CineEast Film Festival Audience Prize, Panorama of European Cinema Prix Cineuropa, Festival Cinéma Méditerranéen de Bruxelles Special Jury Prize, Marrakech International Film Festival